W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies.

Kontakt

Urząd Gminy Stolno

Stolno 112

86-212 Stolno

 

tel.: (+48) 56 677 09 00

tel.: kom. 500 157 824,  601 941 666

fax: (+48) 56 677 09 06

e-mail: sekretariat@stolno.com.pl

adres skrytki EPUAP: /r7r3yhb34r/SkrytkaESP

NIP: 875-10-29-675
REGON: 000544987

Informacja w tekście łatwym do czytania (ETR)

Kursy Zawodowe

KURSY ZAWODOWE
„KASA FISKALNA Z FAKTUROWANIEM” I KURS „POMOC KUCHENNA”
W kwietniu 2022 w ramach projektu pn. „Strefa aktywnego rozwoju społecznozawodowego” finansowanego za pośrednictwem Lokalnej Grupy Działania „Vistula-Terra Culmensis – Rozwój przez Tradycję” rozpoczęły się dwa kursy zawodowe w formie kwalifikacyjnego kursu zawodowego. Pierwszy z nich tj. kurs obsługi kasy fiskalnej z fakturowaniem skierowany był dla 2 uczestniczek projektu. Zajęcia teoretyczne odbywały się w kwietniu w Urzędzie Gminy w Stolnie. W miesiącu maju trwa praktyczna kontynuacja kursu pod okiem trenera Pana Michała Lorbieckiego w restauracji „Chlebem i Solą” w Chełmnie. Celem kursu jest zdobycie wiedzy i umiejętności w zakresie obsługi kas fiskalnych oraz urządzeń wspomagających kasę fiskalną. Uczestnicy kursu nabędą ponadto wiedzę w zakresie faktorowania, w tym fakturowania komputerowego – SUBIEKT GT. Drugi kurs zawodowy w zakresie pomocy kuchennej rozpoczął się 28.04.2022 r. Zajęcia odbywają się w restauracji „Chlebem i Solą” w Chełmnie, osobą prowadzącą zajęcia jest Pan Michał Lorbiecki, kurs zaplanowany jest dla 5 uczestników projektu. Podczas pierwszych zajęć uczestnicy kursu zapoznali się z systemem HCCP, przepisami BHP, regulaminem pracy. Ponadto otrzymali niezbędną odzież roboczą. Po zdobyciu wiedzy teoretycznej rozpoczną się zajęcia praktyczne, podczas których uczestnicy kursu nabędą umiejętności przyrządzania i podawania posiłków. Wszystkim uczestnikom kursu w ramach jego realizacji wykonano badania Sanepidu i medycyny pracy.

Projekt finansowany jest ze środków z Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach: Osi priorytetowej 11. Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Kujawsko – Pomorskiego na lata 2014 -2020.

Powiadom znajomego